2023: Jak to bude na Mikuláše? Městem projdou Krampusáci a chystá se i show s Duckbeatem

V předvečer svého svátku, 5. prosince, dorazí Mikuláš také do Přerova. Letos bude jeho „družina“ bohatší o Krampusáky, kteří přijedou až z Krkonoš. A právě tato akce je výzvou i pro děti. Kdo dorazí oblečený za čerta či anděla může pak s průvodem projít městem. Pro všechny, kteří přijdou v kostýmu, bude připravený balíček se sladkostmi. Sraz masek je naplánovaný na 16 hodin před kinem.

Průvod, kterému budou vévodit Krampusáci, vyjde od kina Hvězda v půl páté a projde přes Žerotínovo a Horní náměstí až na Masarykovo náměstí, kde v 17 hodin vypukne Mikulášská show s Duckbeatem a v 18 hodin začne vystoupení Krampusáků. V průvodu půjdou rovněž malí tanečníci z taneční školy a světlonoši ze skupiny historického šermu Markus M.

A těšit se na Mikuláše a jeho pomocníky budou moct i cestující z městské dopravy. Mezi půl třetí a čtvrtou hodinou se mohou ve třech autobusech potkat s družinami, které dětem nabídnou sladkosti.

Kdo si chce užít poklidnějšího Mikuláše ve společnosti přerovského malíře Lubomíra Dostála, může od 16 hodin navštívit salonek Městského domu. „S dětmi tu budeme tvořit vánoční přáníčka formou linorytů, malovat čerty, dokreslovat Mikuláše a anděla. A pro ty nejmenší budou k dispozici omalovánky,“ prozradil malíř.